Συσκευές Λειτουργικoύ

Ηλεκτρομυϊκού Ερεθισμού (FES)

ODSTOCK ΤΜ

 

Γενικές Πληροφορίες

Συσκευές Διέγερσης

Κεντρική Σελίδα (στα Αγγλικά)

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ

Όλες οι συσκευές διέγερσης ODSTOCK είναι Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα Κατηγορίας IIa σύμφωνα με τους ορισμούς της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας περί ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φέρουν την πιστοποίηση «CE».

 

Μονοκάναλος Ηλεκτρικός Διεγέρτης «ODFS»

Ο Ηλεκτρικός Διεγέρτης ODFS είναι μια ηλεκτρονική συσευή που έχει σχεδιαστεί με σκοπό την υποβοήθηση της βάδισης ατόμων που παρουσιάζουν πτώση άκρου ποδός λόγω νευρικής βλάβης. Η πτώση του άκρου ποδός, δηλαδή η αδυναμία ανύψωσης του πέλματος και των δακτύλων από το έδαφος όταν κάποιος βαδίζει, έχει ως αποτέλεσμα το σύρσιμο του πέλματος στο έδαφος ή την αιώρηση ολόκληρου του ποδιού προς το πλάι. Είναι αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα μετά από βλάβη του νευρικού συστήματος.

 

Διεγείροντας το κοινό περονιαίο νεύρο, που περνά από την έξω πλευρά του ποδιού, μπορούμε να επιτύχουμε ανύψωση (κάμψη) του πέλματος και υποβοήθηση της κίνησης του γόνατος και του ισχίου. Χρησιμοποιώντας επιπλέον ένα διακόπτη πέλματος που τοποθετείται μέσα στο υπόδημα, κάτω από τη φτέρνα, μπορούμε να επιλέξουμε τις χρονικές περιόδους της διέγερσης, επιτυγχάνοντας σημαντική βελτίωση της βάδισης.

 

Η διέγερση δημιουργεί ένα αίσθημα μυρμηκίασης (μούδιασμα), που ο χρήστης συνηθίζει γρήγορα. Ο ηλεκτροδιεγέρτης ODFS έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μία τράπουλα, και μπορεί να φορεθεί στη ζώνη με ειδικό κλιπ, ή να μπει στην τσέπη. Τα ηλεκτρικά ερεθίσματα διοχετεύονται μέσω καλωδίων που περνούν κάτω από τα ρούχα, και καταλήγουν σε αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στο πλάι του ποδιού. Επίσης ένα καλώδιο συνδέει τη συσκευή με τον διακόπτη πέλματος που τοποθετείται μέσα στο υπόδημα.

Ο ηλεκτροδιεγέρτης ODFS μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για υποβοήθηση της βάδισης, αλλά και για τη μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση του ελέγχου λειτουργίας των κατάλληλων μυών.

Προδιαγραφές (+/- 10%)

Έξοδος: κυματομορφή ασύμμετρης ή συμμετρικής διφασικής τάσης.

Eύρος εξόδου: 15 – 100mA σε φορτίο 1kΩ με ασύμμετρη διφασική έξοδο, 10mA – 70mA σε συμμετρική διφασική λειτουργία

Συχνότητα: 40 Hz.

Εύρος παλμού: 3 – 350 μs.

Διάρκεια διέγερσης: 0,5 – 6 s

Χρόνος παράτασης: 0 – 1,5 s

Χρόνος αύξησης – μείωσης διέγερσης: 0 – 4 s

Μπαταρία: PP3, 9V.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 2 –3 εβδομάδες μέσης χρήσης για αλκαλικές μπαταρίες. 3 – 6 ημέρες για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Τύπος συσκευής: Type BF

 

Δικάναλος Ηλεκτρικός Διεγέρτης «O2CHS»

Πρόκειται στην ουσία για δύο μονοκάναλους ηλεκτροδιεγέρτες ODFS σε μία συσκευή, με επιπλέον ηλεκτρονικά κυκλώματα που εξασφαλίζουν την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο συστήματα διέγερσης. Η λειτουργία του ηλεκτροδιεγέρτη O2CHS μπορεί να ελεγχθεί είτε από έναν διακόπτη πέλματος (όπως στον ODFS), είτε από δύο τέτοιους διακόπτες, που τοποθετούνται μέσα στο υπόδημα. Περιλαμβάνει τις ίδιες ρυθμίσεις όπως και ο ηλεκτροδιεγέρτης IDFS, και κάποιες επιπλέον (όπως μεταβαλλόμενη συχνότητα λειτουργίας).

 

Η συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε περιπτώσεις πτώσης άκρου ποδός και στις δύο πλευρές, πτώσης άκρου ποδός και αδυναμίας προώθησης (με επιπλέον διέγερση των μυών της γάμπας), πτώσης άκρου ποδός και ανεπαρκούς λυγίσματος του γόνατος (με διέγερση των μυών στην πίσω επιφάνεια του μηρού). Επίσης πτώσης άκρου ποδός με ταυτόχρονη ανεπάρκεια έκτασης του μηρού (διεγείρονται επιπλέον οι μύες του γλουτού), ή με ταυτόχρονο μάζεμα του χεριού και του ώμου προς τα επάνω (διεγείρονται επιπλέον οι μύες στην πίσω επιφάνεια του βραχίονα), κ.ά.

Προδιαγραφές (+/- 10%)

Δύο έξοδοι: κυματομορφές ασύμμετρης ή συμμετρικής διφασικής τάσης.

Eύρος εξόδου: 0 έως 100mA σε φορτίο 1kΩ

Συχνότητα: 20 – 60 Hz.

Εύρος παλμού: 300 μs.

Διάρκεια διέγερσης: 0 – 6 s

Χρόνος καθυστέρησης: 0 – 2 s

Χρόνος παράτασης: 0 – 2 s

Χρόνος αύξησης – μείωσης διέγερσης: 0 – 4 s

Μπαταρία: PP3, 9V

Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 2 –3 εβδομάδες μέσης χρήσης για αλκαλικές μπαταρίες. 3 – 6 ημέρες για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Τύπος συσκευής: Type BF

 

Δικάναλος Ηλεκτρικός Διεγέρτης Άσκησης «MS2»

Η συσκευή αυτή προορίζεται για την άσκηση μυών με αδυναμία ή παράλυση. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλός στη χρήση, με τον μικρότερο δυνατό αριθμό ρυθμίσεων από τον χρήστη. Η ένταση της διέγερσης αυξάνεται και μειώνεται σταδιακά στην αρχή και το τέλος κάθε κύκλου με τη ρύθμιση του εύρους παλμού, ώστε να δημιουργεί ευχάριστα ανεκτή αίσθηση. Χρησιμοποιώντας μία συνηθισμένη μπαταρία 9V, ο ηλεκτροδιεγέρτης είναι ιδανικός για τακτική άσκηση στο σπίτι.

Ο ηλεκτροδιεγέρτης MS2 χρησιμοποιείται συνήθως για την ενδυνάμωση ή την ελάττωση της σπαστικότητας όταν αυτές οι καταστάσεις δυσκολεύουν τη χρήση μιας από τις προηγούμενες δύο συσκευές για βελτίωση της βάδισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε πριν, είτε παράλληλα με μία από τις προηγούμενες δύο συσκευές, ανάλογα με την περίπτωση.

Προδιαγραφές (+/- 10%)

Εύρος εξόδου: Μέγιστο 120mA με φορτίο εξόδου 1KΩ.

Συχνότητα διέγερσης: 20 & 40 Hz.

Κυματομορφή διέγερσης: Τετράγωνου βήματος με παθητική εξισορρόπηση φορτίου.

Εύρος παλμού: 300μs μέγιστο.

Μπαταρία: PP3, 9V

Τύπος συσκευής: Type BF

 

Τετρακάναλος Ηλεκτρικός Διεγέρτης Άσκησης «O4CHS»

Και αυτή η συσκευή προορίζεται για την άσκηση μυών με αδυναμία ή παράλυση, όπως και η προηγούμενη, με τη διαφορά ότι ο ηλεκτροδιεγέρτης O4CHS μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα (αντί δύο). Είναι και αυτός σχεδιασμένος έτσι ώστε να είναι σχετικά εύκολος στη χρήση και λειτουργεί με μία συνηθισμένη μπαταρία 9V.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Κεντρική Σελίδα (στα Αγγλικά)